קמפיין עם המגמה לתקשורת של המכללה למנהל

פרויקט גמר המכללה למנהל - בית ספר לתקשורת בשיתוף עמותת שמרו נפשם

איך מדברים על הקושי בלי להכתיב מה מרגישים?
איך חוזרים לשגרה אחרי השירות והחוויות המשותפות – מבלי להישאר לבד עם הזיכרונות?

במסגרת שיתוף פעולה מיוחד עם מגמת התקשורת של בית הספר לתקשורת במכללה למנהל ראשון לציון, יצרנו שני קמפיינים שונים ומרגשים, שכל אחד מהם נועד להאיר זווית אחרת במעבר מהמערכה אל החיים האזרחיים. את הפרויקט ליוו דן ערב, מרצה בכיר בבית הספר לתקשורת במכללה למנהל, ואסתי כהן – מרצה, מאמנת עסקית ואחראית פרויקט הגמר החברתי במכללה למנהל. 

הקמפיין הראשון כלל סדרת סרטוני אנימציה שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית, שעסקו בחשיבות השיח הרגיש והבלתי שיפוטי מול לוחמות ולוחמים החוזרים הביתה.
המסר פשוט – רוצים לפנות למי ששב/ה מהשירות? קודם כל – אל תקטלגו. דברו בגובה העיניים.

תודה מיוחדת לכל הסטודנטים שהשתתפו בקבוצת “תרבות שיח” בר קורצברג, דור ליזרוביץ, טל גורפינקל וקים לוי.

 הקמפיין השני היה הפקה מצולמת בכיכוב סטודנטים מהמכללה ומרצה ראשי, אשר גילמו צוות לוחמים ברגעים קטנים-גדולים של שחרור.
הסדרה הזו מדגישה ששחרור זה לא תאריך – זה תהליך. אחרי הסדיר, המילואים, חופשת השחרור והאירועים המשותפים – מגיע הרגע להתחיל לעבד הכל ביחד, לחזור לשגרה ולשחרר את מה שנשאר בבטן.

העמותה מודה לכל הסטודנטים מקבוצת “זימון צוותים לעיבוד” – שחר אבשלומוב, ירין זילברשטיין, אביב זלטין ומאי קטיראי.

שני הקמפיינים הופקו ונכתבו על ידי סטודנטים ואנשי הצוות במכללה למנהל בשיתוף עמותת שמרו נפשם, מתוך חזון משותף: ליצור חברה שמבינה, מקשיבה ומקבלת – ולא כזו ששואלת שאלות חודרות מידי ולא נעימות, או כאלה החושבים שחוסר שיתוף משמעותו היעדר רצון של אדם לסייע לעצמו ובכך שכנוע של החברה כלפיו שלא ניתן לסייע לו אם אינו עוזר לעצמו קודם.

במהלך הקמפיין הופצו הסרטונים בערוצי הדיגיטל של המכללה ושלנו, וזכו לתגובות נרגשות. רבים הזדהו עם הרגעים הקטנים שהסרטונים מציגים – והודו על כך שסוף סוף אפשר לדבר על זה בלי שיפוט.

ביום הצגת פרויקט הגמר החברתי של מגמת התקשורת במכללה למינהל, הוצגו עבודותיהם של כלל הסטודנטים – העוסקים בשיתופי הפעולה עם עמותות חברתיות, כולל הפרויקטים המשותפים שלנו.

שלא כמו בשלבים הקודמים של הפרויקט, בהם העריכו את העבודות המרצים המובילים של המגמה – אסתי כהן ודן ערב – הפעם הוצגו הקמפיינים בפני צוות שיפוט חיצוני שכלל ארבעה בוגרי המכללה, אשר כיום ממלאים תפקידים בכירים במשק: מנהלת מותג במבה באסם, בכירה בסמסונג, שותף במשרד הפרסום “Twisted”, ובעלים-שותף בחברת תוכן לווידאו ולטלוויזיה בשם VEO (אשר השתתף גם בריאליטי טלוויזיוני).

שני הקמפיינים שהפיקו הסטודנטים עבור העמותה זכו לשבחים רבים, וחברי צוות השיפוט החמיאו במיוחד למסרים ולחשיבה היצירתית שמאחורי הסרטונים, אך גם העניקו ביקורת בונה – שמסייעת לנו כעמותה להבין טוב יותר איך לחדד את התקשורת החיצונית שלנו.
בין התובנות שעלו: קמפיין “זימון הצוותים” כנראה הקדים את זמנו – שכן פורסם במקביל למבצע באיראן שבו רבים חזרו למילואים ולא יכלו להיחשף אליו כראוי (ולולא אילוץ הזמנים היה עולה מיד לאחר המערכה עם איראן), בעוד קמפיין “תרבות השיח”, שעלה שבוע קודם, זכה לחשיפה רחבה במקומונים, בערוץ 14 ובכתבה מצולמת ב־Ynet. עם זאת, שני הקמפיינים נשמרים לשימוש עתידי ונראה שיימצא להם מקום במהלכים תקשורתיים נוספים של העמותה.

בתום היום קיבלו הסטודנטים את תעודות הגמר מהמכללה, וביצענו צילום משותף עם נציגי שתי הקבוצות, יחד עם אסתי ודן – שניתן לראות בתמונה הראשית של הכתבה.

תודה ענקית לצוות מגמת התקשורת במכללה למנהל ולסטודנטים היצירתיים והמחויבים שהפכו את הפרויקט הזה למציאות. וכמובן תודה לדן ואסתי על ההזדמנות והזכות. בהחלט נשמח להמשיך בפרויקט הזה גם במחזורים הבאים.

יחד, נמשיך להזכיר – שחרור הוא לא סוף – הוא רק ההתחלה של דרך חדשה, שאותה לא צריך לעבור לבד.

קחו חלק בקהילה

עזרו לנו לעזור להם

הוקרה - דורון עצמון

מוקירים תודה לדורון עצמון

לפעמים ההשראה מגיעה מהמקום הכי רחוק – במקרה הזה, מאוסטרליה. דורון עצמון, ישראלי שחי כבר שנים ארוכות מעבר לים, יזם בשנה החולפת קמפיין מרגש במיוחד

דילוג לתוכן