סדנת כתיבה תרפויטית לנשים בבית שמש
במרכז הצעירים בבית שמש התקיימה לאחרונה סדנת כתיבה אינטימית ומרגשת לקבוצת נשים צעירות – חיילות משוחררות, חיילות בשירות פעיל ובוגרות שירות לאומי.
הסדנה הועברה בהתנדבות על־ידי יעל בלקינד ערן – ביבליותרפיסטית ומשוררת, מתנדבת בעמותה, שבאה ללמד איך כתיבה יכולה לשמש ככלי תרפויטי עמוק ומשמעותי.
במהלך הסדנה שילבה יעל הסברים מקצועיים עם תרגולים חווייתיים שונים, שהזמינו את המשתתפות לכתוב מעצמן, מתוכן ולמען עצמן.
בתחילת המפגש הצטרפו מנכ״ל העמותה, דקל צור, ואחראי התפעול איתן פלדמן, שהציגו בקצרה את פעילות העמותה ואת האפשרויות לתמיכה העומדות בפני המשתתפות וקרוביהם/ן בהמשך הדרך.
כמחווה מרגשת, יעל השאירה לעמותה עותק חתום של ספר הסיפורים הקצרים שכתבה – ואנחנו מפרגנים לה באהבה!
תודה מיוחדת לתמר וקנין ממרכז הצעירים על החיבורים, הארגון והלב הרחב – בזכותך נוצרה סדנה משמעותית ומוקפדת, ואנחנו כבר מצפים להמשך שיתופי הפעולה בעיר.
סדנת כתיבת תפילה – "במקום תפילה"
במפגש חד־פעמי ועוצמתי, התקיימה סדנת כתיבת תפילה ייחודית לנשים צעירות – חיילות משוחררות, משרתות סדיר, מלש”ביות ובוגרות שירות לאומי – בשיתוף גלריית שכטר.
את הסדנה הנחתה חן עמרם – מורה ומנחת מורים, משוררת, יוצרת תוכן ואקטיביסטית. חן, מהשותפות המרכזיות בגלריית נווה שכטר (שזו לא הפעילות הראשונה של העמותה איתה), היא בוגרת תכנית רביבים, בעלת תואר ראשון במקרא ומדעי היהדות ותואר שני בהיסטוריה של עם ישראל (האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת לונדון), ובעלת תעודת ניהול חינוכי מאוניברסיטת הרווארד.
בסדנה חיפשנו את המילים למה שעדיין לא נאמר: איך כותבים את עמוד האש שלפני המחנה? איך מתארים את הרצוי ולא את המצוי?
במרחב כתיבה משותף ומכיל, המשתתפות הוזמנו להתחבר אל עצמן, אל משאת הנפש שלהן, ולנסח את הקריאה, הבקשה, התביעה או הכיוון – בשיר, בפרוזה, בלחישה או בזעקה.
הסדנה נולדה מתוך פרויקט רחב יותר של גלריית שכטר הנקרא “רדיו תפילות” המונה סדרת מפגשים והאזנה – אך התקיימה הפעם כפעילות בלעדית, מחוץ לסדרה וללא הקלטות, כדי לאפשר מרחב אישי ואינטימי.
ברצוננו להודות גם במקרה זה לתמר וקנין ממרכז הצעירים בעיר, על היוזמה, הארגון והחיבורים – שבלעדיהם לא הייתה מתאפשרת הסדנה הזו.
